måndag 30 mars 2009

Rekyl eller ny rädsla...

USA ner 4% i skrivande stund. Orosmolnen hopar sig än en gång (om de någonsin kan sägas vara borta) över biltillverkarna och konkurshoten verkar nu vara närmare än någonsin. Det känns som en hel del pengar kommer att försvinna i former av olika lån ställda till biljättarna. Men det kanske blir stabilare på marknaden om de väl får gå i konkurs, Obama verkar ju inte vara så sugen på att långa ut mer pengar i alla fall.
Och i förlängningen kommer bankerna nog att sjunka ännu mer. I helgen bailade Spanien ut den första banken sen krisen startade, känns kanske inte så tryggt. Vad som dessutom är lite oroväckande är att FT skriver om deflationsrisk i Spanien. Läget är helt enkelt fantastiskt. Vad jag tror är anledningen bakom mars månads kraftiga uppgång är att bankerna verkar ha levererat sina senaste rapporter inte riktigt så illa som förväntat (det vill säga bara dåliga och inte urusla) så gick de upp lite och andra branscher följde efter. Nu börjar investerare fundera på om det faktiskt är så bra ställt med dem - I think not. 

Dagens positiva skeende är att XACT Bear steg med 6% idag - man får vara glad för det lilla. Mot bakgrund av USAs utveckling idag så kan vi nog vänta ett ordentligt bottennapp även under morgondagen på börsen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar