tisdag 13 januari 2009

På börsfronten intet nytt...

Tja, idag var det inte mycket heller som gladde. Den mest positiva överraskningen (om man nu kan kalla det för överraskning) är att min räntefond i Euro går som tåget. Man får vara glad över det lilla. Mina BE Group-attacker väntar jag spänt på att se vad som händer med, aktien ner ganska mycket idag initialt men återhämtade sig och landade nästan på plus minus noll. Läste att banker är nere på bottennivåer vilket riskerar att dra ner börsen ytterligare. Nivåtänket och teknisk analys är ganska härliga självuppfyllande profetior. Nästan som på jobbet där mycket data analyseras, med rätt utvald och presenterad data kan man bevisa vad som helst. Helt underbart. 

Ett bra spartips man inser mer och mer är att jobba/plugga massor. Ju mer tid man lägger ju mindre tid finns det att göra sig av med pengar. Det blir en fin ekvation som aldrig går ihop: man pluggar och har massor med fritid, men inga pengar att göra av med. Sen börjar man jobba och har ingen fritid, men "massor" med pengar. Man får satsa på lite rejälare semestrar för att ta igen lite av det missade spenderandet kanske. 

Med halva månaden snart gången skall det bli spännande att summera ihop den gångna månaden innan sparavsättning görs för att se utvecklingen. Känns som att det kan gå lite hur som helst efter den här veckan. Hur mycket kan Obama glädja? Dessvärre känns det inte som tillräckligt, framför allt inte när Volvo varslar ytterligare 1600. Känns som att man blir lyckligare för varje dag som går som man vet att man har en trygg anställning.

1 kommentar: